VOŠ Uničov, Hotelnictví a turismus
Stromořadí 420, 783 91 Uničov | Tel./Fax: +420 585 002 057
Menu
Edookit
Adresa
Tel

Úvod » Škola » Projekty » Projekt Gastro

Projekt Gastro

GASTRO projekt

Popis:

Projekt je mezipředmětový a spočívá v kombinaci obsahu předmětů vzdělávací oblasti Gastronomie, konkrétně předmětů Technika obsluhy a služeb, Technika přípravy pokrmů a Seminář praktické gastronomie

Očekávané výstupy a cíle projektu:

Organizační a praktické zabezpečení slavnostní hostiny – banketu

Postup:

1. příprava

2. průběh

3. ukončení

1. Příprava:

Žáci v hodinách odborných předmětů, v jiných příbuzných předmětech i ve svém volném čase vyhledají základní informace k připravovanému projektu. Tyto informace budou sloužit jako výchozí pomůcka pro uskutečnění akce.

2. Průběh:

Žáci si vylosují svou funkci v organizačním uspořádání akce a podle náplně této funkce vykonávají následující činnosti:

· sestaví slavnostní menu

· vynormují nebo vykalkulují potřebné množství surovin

· zajistí nákup potravin a nápojů

· provedou cenovou kalkulaci pokrmů a nápojů

· pokrmy a nápoje dle stanoveného menu prakticky připraví

· připraví prostory a tabuli pro určenou akci, včetně jmenovek, zasedacího pořádku, vyhotovení slavnostního menu a dekorace tabule

· provedou servis pokrmů a nápojů vyšší formou složité obsluhy

· vedou skladovou evidenci nakoupených potravin

· provedou vyúčtování celé akce

3. Ukončení:

Zhodnocení celé akce – dodržení gastronomických pravidel a zásad obsluhy, hygienických a bezpečnostních předpisů, správné vynormování a kalkulace pokrmů, jejich chuťové vlastnosti a vedení účetní evidence

Určeno pro: 2. ročník

Pro zvyšování vaší spokojenosti využívá náš web soubory cookies, které slouží k analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. OK